CU2 blog 2: 69 jaar en een modellencarrière…kan dat?

“HEY JANETTE, IK WIL NIET ARROGANT OVERKOMEN, MAAR IK BEN BIJNA ZEVENTIG JAAR EN ZOU GRAAG FOTO’S WILLEN MAKEN OM ME IN TE SCHRIJVEN BIJ EEN MODELLENBUREAU; KAN DAT?” …OF COURSE YOU CAN!!

We waren collega’s Els en ik. Soms heb je met de één iets meer dan met de ander. Áls ik Els al in een hokje kan plaatsen, behoort ze zonder twijfel bij de eerste categorie. Els is charmant, heeft een vlotte babbel, heeft humor, is sociaal en is knap. Hoe omschrijf ik Els nog meer? Hmmm; ze is nog steeds werkzaam op de sportafdeling van Van Tilburg. Klanten kennen haar wel; ze is nogal een wervelwind en goudeerlijk: staat iets niet, dan zul je het te horen krijgen en vervolgens zoekt ze een beter alternatief. Ze luistert naar je en dat schept vertrouwen en een band die oprecht is. Nou, dan heb je alles mee in het leven, zullen velen denken. In zekere zin is dat ook. Echter is ze onlangs weduwe geworden. Een verdrietige periode waarin ze heel krachtig bleef. En belangrijk: ze bleef zichzelf!

Naast het werken, is Els moeder en oma. Maar ze wil het eens proberen als model. Die wereld is groot, de kans is niet groot dat je er je brood mee kunt verdienen. En dat is nou net haar geluk; dat hoeft ze er niet mee. Ze kijkt wel wat het haar brengt. Als fotografe stimuleert die bescheidenheid me in gedrevenheid. Hopend dat ze naast haar looks ook haar karakter mag laten zien bij anderen die die mooiste kant van haar nog niet kent. Maar ook hopend dat iedereen het mooie van zichzelf kan zien op elke leeftijd. Pubers, moeders, minder validen en ‘de grijze koppen’. Ieder mens is onzeker, maar o-zo-mooi als ie zichzelf accepteert.

Vandaag een leuke ochtend samen gehad. Begonnen met bijkletsen onder het genot van een kop koffie en thee. Op 3 van de 10 plaatsen geweest waar ik had willen fotograferen. Maar we hadden de foto’s die nodig waren om in te schrijven voor een bureau: een portret, eentje waar ze helemaal opstaat, een serieuze en een lachende. Waarschijnlijk volgen er na deze ochtend vele meer. Els: ik gun je het zo!

 

Lieve groet,

Janette

 

Deel het verhaal met je vrienden:
Facebook
Google+
http://cu2fotografie.nl/cu2-blog-2-69-jaar-en-een-modellencarriere-kan-dat/
LinkedIn

6 reacties op “CU2 blog 2: 69 jaar en een modellencarrière…kan dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *